Hinnasto

Fria-klinikan palvelut laskutetaan hoitojakson päättyessä. Iso osa hakeutuu hoitoomme yksityisesti tai lähipiirin kustantamana, jolloin käytettävissä on myös osamaksuvaihtoehto. Mahdollisuus päästä hoitoon julkisen palvelujärjestelmän kautta, eli hyvinvointialueen myöntämä maksusitoumus, tulee selvittää omalta hyvinvointialueelta ennen hoitoon tuloa. Joissain tapauksissa työnantaja huolehtii hoidon kustannuksista hoitoonohjausprosessina. Fria-Klinikan hoito on AVL 37 § tarkoitettua palvelua, josta ei suoriteta arvonlisäveroa.

Ota meihin yhteyttä

Voit hakeutua palveluidemme pariin yksityisesti tai maksusitoumuksella.

Hinnasto

Päihdehoito hoitokeskuksessa

 • 28 vrk mittainen intensiivijakso hoitokeskuksessa
 • Psykiatrian erikoislääkärin vastaanotto ja sairaanhoitajan palvelut
 • Koulutettujen ja kokeneiden työntekijöiden ohjaamaa terapiaa
 • Läheisviikonloppu
 • Vierailumahdollisuus hoitojakson jälkeen päihteettömänä
 • Jatkohoito 11 kk kerran viikossa
 • Hinta: 6700 euroa

Avomallinen päihdehoito

 • 5-6 viikon mittainen intensiivijakso, tapaamisia 2-3 kertaa viikossa.
 • Läheispäivä
 • Vierailumahdollisuus hoitokeskuksella hoitojakson jälkeen päihteettömänä
 • Jatkohoito 11 kk kerran viikossa
 • Hinta: 3400 euroa


Läheishoito

 • 8 vrk mittainen intensiivijakso
 • Vierailumahdollisuus läheishoitojaksoilla myöhemmin
 • Jatkohoito
 • Hinta: 1500 euroa

Yksityisterapia

Teemme hoitopalveluitamme käyttäneiden asiakkaiden kanssa sovitusti myös yksityistä terapiavastaanottoa. Yleisimmin näitä palveluita käytetään päihde- tai läheishoidon jälkeen, jos elämässä tulee tarvetta yksilömuotoiselle terapialle. Yksityisterapian hinta on 85 e/tunti.

Koulutuspalvelut

Asiantuntijamme ovat vuosien aikana kouluttaneet erilaisia yhteisöjä päihderiippuvuuden tunnistamisessa, puheeksi ottamisessa ja päihdepalveluiden kehittämisessä. Joukossa on ollut eri kokoisia työnantajia, oppilaitoksia ja julkisen puolen toimijoita. Koulutusratkaisut hinnoitellaan erikseen tarpeen ja kokonaisuuden mukaan. Jos tarvitset päihdeongelmien käsittelyyn tai hoitoon liittyvää koulutusta alan huippuosaajilta, ota yhteyttä miska.mikkonen@friaklinikka.fi tai 010 319 0470. Koulutuspalvelut ovat arvonlisäverollisia.

Hoidon maksaminen yksityisesti

Merkittävin osa asiakkaistamme hakeutuu hoitopalveluidemme pariin joko itse tai lähipiirin maksamana. Hoidon maksaja tulee olla selvillä hoitoa aloittaessa. Suurin osa asiakkaistamme ovat työelämässä mukana olevia ja kykenevät maksamaan hoitonsa itsenäisesti. Monet kokevat jälkeenpäin kyseessä olleen elämänsä paras investointi. Yleinen havainto on, että päihdehoidon kustannus vastaa helposti vuoden aikana päihteisiin kulunutta rahasummaa.

Laskutus tapahtuu hoitojakson jälkeen - emme laskuta etukäteismaksua palveluiden pariin hakeutuessa. Hoidon maksaja tulee olla tiedossa hoitoon tultaessa. Myös osamaksuvaihtoehto on mahdollinen.

Hoidon maksaminen osamaksulla

Voit maksaa oman tai läheisesi hoidon sinulle sopivilla kuukausierillä käyttämällä yhteistyökumppanimme Resurs Bankin rahoitusta. Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä hakemuksen alla olevalla sähköisellä hakemuksella, tekstiviestillä tai ottamalla meihin yhteyttä.

 • Et maksa ostoksen teon yhteydessä mitään.
 • Voit valita luoton määräksi enintään 6000 €. Mahdollisen ylimenevän kulun maksamisesta voit sopia suoraan Fria-klinkan kanssa.
 • Lasku ostoksestasi toimitetaan sinulle hoidon jälkeen seuraavana kuukautena, jolloin valitset sinulle parhaiten sopivan maksuvaihtoehdon.
 • Saat aina 30–60 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa
 • Voit halutessasi jakaa ostosumman pidemmälle maksuajalle ja valita useista eri maksuvaihtoehdoista – katso lisätiedot esitteestä

Saat luottopäätöksen heti ja voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti. Allekirjoitettuasi luottosopimuksen ota yhteyttä Fria-klinikalle ja sovi hoitojakson aloittamisesta.

Avaa rahoitushakemus tästä

Esimerkkilaskuri erilaisille kuukausierille

Mikäli sinulla on käytössäsi älypuhelin, voit hakea rahoitusta myös tekstiviestillä numerosta 18311 hakusanalla TERVEYSTILI. Saat hakemuslinkin puhelimeesi ja voit allekirjoittaa hyväksytyn sopimuksen sähköisesti TUPAS- varmenteella.

Esimerkkiostos: 6 000 €, 12 kk maksuvaihtoehdolla. Vuosikorko: 0 %. Käsittelymaksu/kk: 3,90 €. todellinen vuosikorko: 0,73 %. Luoton kustannukset: 46,80 €. Maksettava yhteensä: 6 047 €. Osamaksuerä/kk: 503,90 €, 12 erää. Terveystili on jatkuva luotto, jonka minimiluottoraja on 1 500 euroa. Luoton muusta käytöstä voi seurata korkeampi tai alempi todellinen vuosikorko. Luotonantaja: Resurs Bank AB, Suomen sivuliike. Jos sinulla on kysyttävää hakemuksesta, rahoitusvaihtoehdoista tai tiliehdoista, olethan yhteydessä Resurs Bankin asiakaspalveluun, puh. 09 622 4308 (ma-pe klo 8-18).

Hoidon osamaksulla maksaminen Resurs Bankin palvelun kautta on kaikista mutkattominta, voit itse vaikuttaa kuukausieriin rahoitusyhtiön kanssa. Jos rahoitusyhtiöiden palveluiden käyttäminen ei ole sinulle mahdollista, voit tiedustella hoitomaksun maksamisesta ja maksusuunnitelmasta etukäteen Fria-klinikan kanssa. Tärkeintä on, että hoitoon tullessasi sinulla on mahdollisuus keskittyä hoitoon ilman, että kysymys hoidon maksamisesta aiheuttaa epävarmuutta.

Maksusitoumuksen hakeminen

Hoitoon on mahdollista saada myös maksusitoumus oman hyvinvointialueen kautta. Käytännöt vaihtelevat, mutta oleellisinta on selvittää maksusitoumuksen mahdollisuus ennen hoitoon tuloa.

Haettassa maksusitoumusta on hyvä varautua siihen, että maksusitoumusta hakiessa käydään yleensä läpi kyseisen alueen kartoitus- ja hoidon tarpeen arvioinnin prosessi. Jos tarve päästä laadukkaaseen hoitoon on nopea, monet haluavat jo sen takia maksaa hoitopalvelunsa itsenäisesti tai yhdessä lähipiirin kanssa. Hyvinvointialueilla on mahdollisuus hankkia Fria-klinikan palveluita ostopalveluna. Jotkin hyvinvointialueet ja kunnat käyttävät kuitenkin vain joko omia palveluitaan tai tiettyjä palvelun tarjoajia.

On hyvä valmistautua perustelemaan, miksi kokee tarvitsevansa nimenomaan Fria-klinikan hoitoa. Julkisten palvelupolkujen selvittäminen voi olla joskus haastavaa, autamme sinua mielellämme asiassa, jos soitat meille numeroon 010 319 0470.

No items found.

Asiakkaidemme kokemuksia

Katso mitä asiakkaamme sanovat palveluistamme.

Läheiseni kävi hoidon. Oli käänteentekevä raitistumista edesauttava käännekohta hänen elämässään. Suosittelen lämpimästi, jos läheiselläsi on alkoholiongelma - kärräät hänet Fria-klinikalle. Perhe ja läheisetkin saavat avun.

Tuula R

Osaamista ja kovaa ammattitaitoa - iso suositus!

Tiina R

Täällä on ihmisen hyvä olla, ja terapeutit alansa parhaat! Hoidon saa sekä päihderiippuvainen että hänen läheisensä. Jos oma tai läheisen päihteiden käyttö mietityttää, niin täältä löytyy neuvot ja apu.

Reetta K

Turvallinen ja lämminhenkinen hoitoyhteisö, jota ohjataan vuosikymmenien hoitokokemuksella. Helppo suositella!

Kristian J