Uusintahoito

Oletko käynyt aiemmin Minnesota-mallisen päihdehoidon, mutta päihteiden käyttö on jatkunut? Olemme kehittäneet hoitopalveluitamme erityisesti sinun tarpeitasi varten.

Ota meihin yhteyttä

Avun hakeminen ei koskaan ole häpeän aihe, vaikka sen joutuisi tekemään uudestaan.

Uusintahoito

Käytyään Minnesota-mallisen hoidon henkilölle on yleensä tullut vahva käsitys siitä, että ensimmäinen ryyppy ei sovi päihderiippuvaiselle. Toiveet raitistumisesta ovat saattaneet olla syystäkin korkealla. Näitä taustoja vasten pettymys päihteen käytön jatkumisesta saa aikaan erittäin voimakkaan syyllisyyden tunteen. Useat retkahtaneet ovat sanoneet, että syyllisyyden ja häpeän tunne pähteiden käytöstä on jopa moninkertainen verrattuna aikaan ennen hoitoa.

Mitä tehdä, jos niin on käynyt?

Hae mahdollisimman nopeasti apua. Avun hakeminen ei koskaan ole häpeän aihe. Ei vaikka sen joutuisi tekemään uudestaan. Joillakin päihteiden käyttö uusiutuu tai jatkuu hoidon jälkeen. Tämä pitää paikkaansa riippumatta, missä Minnesota-mallisessa hoitopaikassa on käynyt hoidon. Olemme Fria-klinikalla luoneet keinoja, miten voisimme auttaa henkilöitä, joille on käynyt näin.

Jos juominen on jatkunut päihdehoidon jälkeen, avun luonne ja sisältö riippuu luonnollisesti siitä, mitä on tapahtunut. Onko kyseessä ollut lyhyt retkahdus vai juomisen jatkuminen? Kuinka pitkä raittius oli pohjalla? Millaisia retkahtamiselle altistavia tekijöitä henkilö on kohdannut ennen retkahtamista? Joskus on syytä käydä koko hoitoprosessi läpi uudestaan. Joissain tilanteissa on mahdollista räätälöidä avun tarpeeseen sopiva ratkaisu. Oleellisinta on hoidon sisältö ja olemme kehittäneet työkaluja, joiden avulla asiaa voidaan käydä läpi.

Tarjoamme mielellämme hoitoa myös henkilöille, joilla päihteiden käyttö on jatkunut aikaisemmasta Minnesota-mallisesta hoidosta huolimatta. Jotta osaamme tarjota oikeanlaista ammatillista apua, on järkevää ensin kartoittaa tilanne. Voit soittaa numeroomme 010 319 0470 ja sopia kanssamme maksuttoman tapaamisen tilanteen kartoittamiseksi.

Tutustu myös artikkeliimme retkahtamisen riskitekijöistä.

Eräs Fria-klinikalla uusintahoidon käynyt antoi seuraavan palautteen kokemuksestaan.

”Olen käynyt aiemmin Minnesota-mallisen hoidon ja elin useamman vuoden raitista elämää. Päihteiden käyttö ikävä kyllä alkoi uudestaan. Tämä aiheutti häpeää, syyllisyyttä ja pettymystä itseeni. Menin Fria-klinikalle uusintahoitoon ja hoitoon saapuessani koin, että olin tullut ”kotiin”. Koin valtavan turvan tunteen heti. Terapeutit, kodikas hoitokeskus ja siellä olevat ihmiset saivat minut hyvin nopeasti tuntemaan jälleen toivoa, jonka olin jo menettänyt.

Sain uuden mahdollisuuden elämään. Avopuolisoni kävi myös pian jälkeeni läheishoitojakson Fria-klinikalle ja hänkin on alkanut hoitamaan omaa läheisriippuvuuttaan. Suhteemme on vakaammalla pohjalla, kuin ikinä aikaisemmin. Muistelemme yhdessä hoitojaksojamme ja pyrimme käyttämään Frialta saamaamme valtavaa työkalupakkia päivittäisessä elämässämme, jotta saamme jatkossakin nauttia kaikesta mitä elämällä on antaa, kun pitää itsensä hoitamisesta kiinni. Kiitos Fria-klinikalle, terapeuteille, henkilökunnalle ja kaikille, jotka ovat kulkeneet meidän kanssa yhdessä tätä matkaa. Olette todella antaneet meille molemmille uuden mahdollisuuden elämään, kiitos, että olette olemassa!

Rakkaudella Q&L”

Jos tarvitset uudestaan päihdehoitoa

  • Muista, että ei ole häpeä hakea apua uudestaan.
  • Ota meihin yhteyttä, sovimme ajan kartoitukseen.
  • Kartoituksen pohjalta saat ehdotuksen sopivasta hoitoratkaisusta.

No items found.

Asiakkaidemme kokemuksia

Katso mitä asiakkaamme sanovat palveluistamme.

Läheiseni kävi hoidon. Oli käänteentekevä raitistumista edesauttava käännekohta hänen elämässään. Suosittelen lämpimästi, jos läheiselläsi on alkoholiongelma - kärräät hänet Fria-klinikalle. Perhe ja läheisetkin saavat avun.

Tuula R

Osaamista ja kovaa ammattitaitoa - iso suositus!

Tiina R

Täällä on ihmisen hyvä olla, ja terapeutit alansa parhaat! Hoidon saa sekä päihderiippuvainen että hänen läheisensä. Jos oma tai läheisen päihteiden käyttö mietityttää, niin täältä löytyy neuvot ja apu.

Reetta K

Turvallinen ja lämminhenkinen hoitoyhteisö, jota ohjataan vuosikymmenien hoitokokemuksella. Helppo suositella!

Kristian J