Fria-klinikan hoitokeskus

Hoitokeskuksemme sijaitsee luonnonrauhassa lähellä pääkaupunkiseutua Vihdin Otalammella. Hoitokeskuksessamme majoitut kodikkaissa puitteissa, jotka tarjoaa 1960-luvulla rakennettu arvokiinteistö, jota on nykyaikaistettu ja remontoitu vanhoja perinteitä kunnioittaen.

Ota meihin yhteyttä

Hoitokeskuksessamme majoitut mukavasti yhden hengen huoneissa.

Hoitokeskuksemme sijaitsee rauhallisella ja yksityisellä paikalla luonnon keskellä. Ympärillä on metsäisiä ulkoilumaastoja. Nuuksion kansallispuisto sijaitsee hoitokeskuksemme välittömässä läheisyydessä.

Yksityinen ja kaunis pihapiiri tarjoaa puitteet keskittyä kaikista tärkeimpään - omaan toipumiseen.

Hoitokeskus

Rakennuksen historia


Hoitokeskuksemme rakennuksen rakensi paikallisilta saamamme perimätiedon mukaan 1960-luvulla rasvatehtailija Oiva Aaltonen edustuslukaalikseen. Hän oli aikakautensa vihtiläinen suurliikemies, jonka joidenkin kilometrien päässä sijainneen rasvatehtaan tuotteet menivät kaupaksi Keski-Eurooppaa myöten kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Alkuperäisiä ja arvokkaalla maulla rakennettuja yksityiskohtia on nähtävissä eri puolilla rakennusta.

Myöhempinä vuosikymmeninä rakennus on toiminut Otalammen kylän monitoimitalona, jossa on sijainnut terveysasema, päiväkoti ja neuvola. Lisäksi rakennus on ollut yksityiskäytössä.

Olemme remontoineet vuonna 2023 rakennuksen sisätiloja vastaamaan Fria-klinikan tarpeita. Rakennuksen sisustus on yhdistelmä uutta sekä vanhaa sisältäen elementtejä talon arvokkaasta historiasta.

Majoittuminen

Hoitojakson aikana majoitut yksityisissä persoonallisesti sisustetuissa yhden hengen huoneissa. Huoneet ovat kodikkaita ja tarjoavat yksityisyyttä. Wc-, suihku- ja saunatilat ovat yhteiskäytössä.

Terapiatilat

Terapiatiloistamme aukeaa ikkunaseinä rakennuksen takapihalle, jossa on oma pieni lampi. Terapiatilamme tunnelmallinen ympäristö mahdollistaa terapiaan keskittymisen tärkeimpään työhön, jota hoitojakson aikana tehdään riippuvuudesta toipumisen hyväksi. Terapiatiloissa järjestetään myös luentotilaisuuksia.

Saunatilat

Terapiapäivän jälkeen on mahdollistaa lämmittää puulämmitteinen sauna. Saunaosastomme on viihtyisä ja saunominen joko porukalla tai omassa rauhassa on mahdollista milloin tahansa se aikatauluun sopii.

Keittiö

Hoitojakson aikana on täysylläpito. Lounas ja päivällinen tarjotaan valmiina. Asiakkaiden vapaassa käytössä on keittiö, josta voi nauttia aamu- ja iltapalat. Valmistamme porukalla usein myös yhteisiä herkkuja - esim. grillattavaa, pitsaa tai tortilloja. Erikoisruokavaliot luonnollisesti huomioidaan.

Esteettömyys

Tilamme ovat esteettömät ja soveltuvat kaikille. 

Harrastusmahdollisuudet

Useimpien mielestä ulkoilu on mukavinta mahdollista tekemistä terapiaistuntojen lomassa. Hoitokeskuksemme sijaitsee rauhallisella paikalla ilman rajanaapureita. Viihtyisä ja kaunis takapihamme mahdollistaa ulkona oleskelun kauniissa maisemissa. Ympäristössä on metsää ja aivan hoitokeskuksemme vierestä lähtee myös lähimaastossa kulkeva pururata.

Terapiatiloissamme sijaitsee myös piano ja vanha harmooni, jotka ovat asiakkaidemme käytössä. Toimitiloissamme on kuntoiluvälineitä niille, jotka haluavat tehdä fyysistä liikuntaa terapiapäivän päätteeksi.

Lähin uimaranta sijaitsee myös Otalammen kylällä.

Palvelut

Otalammen kylän S-Market sijaitsee noin 2,5 kilometrin päässä, lisäksi on mahdollisuus päästä Nummelan kauppakeskuksiin, jos hoitojakson aikana tarvitsee käydä kaupassa henkilökohtaisilla ostoksilla.

Lähimmät yksityiset terveyspalvelut sijaitsevat Nummelassa - julkiset terveyspalvelut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella löytyvät Lohjalta. Jos hoitojakson aikana tulee tarve laittaa hiuksia uuteen uskoon, parturi-kampaamopalveluita löytyy Nummelasta. Hoitojakson aikana on mahdollisuus hankkia yhteistyökumppaneiltamme myös jalkahoito- ja hierontapalveluita.


Hoitokeskuksen takapiha.

No items found.

Asiakkaidemme kokemuksia

Katso mitä asiakkaamme sanovat palveluistamme.

Läheiseni kävi hoidon. Oli käänteentekevä raitistumista edesauttava käännekohta hänen elämässään. Suosittelen lämpimästi, jos läheiselläsi on alkoholiongelma - kärräät hänet Fria-klinikalle. Perhe ja läheisetkin saavat avun.

Tuula R

Osaamista ja kovaa ammattitaitoa - iso suositus!

Tiina R

Täällä on ihmisen hyvä olla, ja terapeutit alansa parhaat! Hoidon saa sekä päihderiippuvainen että hänen läheisensä. Jos oma tai läheisen päihteiden käyttö mietityttää, niin täältä löytyy neuvot ja apu.

Reetta K

Turvallinen ja lämminhenkinen hoitoyhteisö, jota ohjataan vuosikymmenien hoitokokemuksella. Helppo suositella!

Kristian J