Fria-klinikka on kokeneiden päihdehoidon ammattilaisten omistama
yksityinen toimija.

Fria-klinikan toimintaa aloittaessamme, pysähdyimme rauhassa miettimään mietimme pitkän ammatillisen kokemuksemme pohjalta, mitkä asiat Minnesota-mallisessa päihdehoidossa ovat toimivia ja miten sitä voitaisiin parantaa.

Kaiken keskiöön valitsimme palveluitamme käyttävien ihmisten toipumisen. Halusimme pitää huolen siitä, että jokainen hoitoomme tuleva saa parhaan mahdollisen avun.

Työmme selkänojana on tutkittu tieto. Lisäksi uskomme, että pitkästä kokemuksestamme on ollut hyötyä Fria-klinikan palvelujen rakentamisessa ja kehittämisessä. Alamme ei ole siinä mielessä poikkeuksellinen, että tekijöiden ammattitaidolla on iso merkitys hoidon lopputulokseen.

Fria-klinikan toiminnan tärkeimmät toimintaperiaatteet ja arvot ovat:
- Toipumiskeskeisyys
- Näyttöön perustuva ajantasainen tutkimustieto
- Ammatillinen työote, jossa hyödynnetään kokemusasiantuntijuutta
- Asiakaslähtöisyys
- Yksilöllisyys
- Eettisyys

Ota meihin yhteyttä

Kun on pieni, täytyy olla muuten osaava.

Meillä on kaiketi Suomen pienin Minnesota-mallinen päihdehoito. Organisaatiokaaviossamme on titteleinä pelkkiä etunimiä ja  olemme valinneet tehdä töitä kutsumuksemme mukaisesti. Satumme nimittäin pitämään erityisesti itkuisista ja krapulaisista ihmisistä. Osaltaan siksi, että olemme itsekin kokeneet alkoholismin ja siitä toipumisen.

Ensisijainen ajatuksemme ei ole tehdä bisnestä ja siinä samalla muuttaa suomalaista päihdehoitojärjestelmää. Meillä on kokemusta myös isosta, laajentamiseen tähtäävistä liiketoimintasuunnitelmista. Kokemuksesta käsin tiedämme, että koolla on väliä. Työmme ei aina ole helppoa ja usein se on pienestä kiinni. Menestyksemme ja onnistumisemme mitataan meiltä apua hakevan henkilön toipumisella.

Päihdehoidon laadun osalta olemme vakuuttuneita, että pieni on parempi.
Tätä tukee myös tutkimustieto. Päihdehoitoon tulevan henkilön todennäköisyydet raitistumiseen ja toipumiseen ovat paremmat pienemmässä hoitopaikassa. Uskomme tämän johtuvan siitä, että yksilölliset tarpeet huomioidaan paremmin. Vihdin Otalammella sijaitsevaan kodikkaaseen päihdehoitolaan tulee Matti, Riikka, Lars tai Pii. He ovat arvokkaita ihmisiä, eivät täyttöaste. Meillä on rutkasti aikaa perehtyä jokaisen hoidossa olevan asioihin.

Emme ole ensisijaisesti kiinnostuneita siitä, kuinka moni tulee meille hoitoon. Merkityksellisempää on, että meille voi tulla sellaisena kuin on ja tulla sellaiseksi kuin on. 

Yksi asia, missä koemme leveilemättä olevamme isoja, on osaamisemme. Kun on pieni, tarvitaan erityistä osaamista. Alamme ei ole siinä mielessä erikoinen, etteikö tekijöiden osaamisella ja kokemuksella olisi ratkaiseva merkitys lopputulokseen. Käytämme toteuttamastamme päihdehoidosta termiä Minnesota-malli. Hoitomalli ei kuitenkaan näkemyksemme mukaan raitista itsessään ketään, se kertoo hoidon rakenteesta ja mm. siitä, että riippuvuus kohdataan kokonaisvaltaisena diagnostisten kriteeriensä mukaisena sairautena. Toipuminen perustuu työhön, jota henkilö tekee itsensä kanssa hoidon aikana. Sen ohjaamisessa osaavalla henkilökunnalla on ratkaiseva merkitys.

Henkilökunnastamme löytyy kokemusta alalta lähes puolen vuosisadan verran, työvuosiemme aikana olemme työskennelleet tuhansien päihdetoipujien ja läheisten kanssa. Tiedämme olevamme hyviä työssämme ja pienessä hoitokodissamme pystymme tarjoamaan hoitoon tulevalle henkilölle parhaat edellytykset raitistua.

Ota rohkeasti meihin yhteyttä, kun tarvitset sitä, mitä meillä on tarjota. Soita lisätietoja 010 319 0470.

Terveisin

Laura Eklund ja Miska Mikkonen
Fria-klinikka

+40

Vuoden kokemus

Henkilökunnallamme on yhteensä yli neljän vuosikymmenen työkokemus Minnesota-mallisesta päihdehoidosta.

+2000

Hoidon käynyttä

Olemme vuosien aikana saaneet työskennellä yli 2000 päihderiippuvaisen ja heidän läheistensä kanssa.

8

Paikkaa hoitokeskuksessa

Haluamme pitää ryhmäkoon pienenä, koska se mahdollistaa yksilöllisten tarpeittesi huomioimisen.

1

Tavoite

Ainoa työmme tavoite on sinun toipumisesi.

Ihmiset Frian takana

Päihderiippuvuuteen kuuluu usein häpeää ja syyllisyyttä, mutta kohtaamme hoidossa olevat ihmiset arvokkaina ja tärkeinä. Tekijöillämme on vahva kokemus siitä, että toipuminen päihderiippuvuudesta on mahdollista.

Asiakkaidemme kokemuksia

Katso mitä asiakkaamme sanovat palveluistamme.

Läheiseni kävi hoidon. Oli käänteentekevä raitistumista edesauttava käännekohta hänen elämässään. Suosittelen lämpimästi, jos läheiselläsi on alkoholiongelma - kärräät hänet Fria-klinikalle. Perhe ja läheisetkin saavat avun.

Tuula R

Osaamista ja kovaa ammattitaitoa - iso suositus!

Tiina R

Täällä on ihmisen hyvä olla, ja terapeutit alansa parhaat! Hoidon saa sekä päihderiippuvainen että hänen läheisensä. Jos oma tai läheisen päihteiden käyttö mietityttää, niin täältä löytyy neuvot ja apu.

Reetta K

Turvallinen ja lämminhenkinen hoitoyhteisö, jota ohjataan vuosikymmenien hoitokokemuksella. Helppo suositella!

Kristian J