Laura Eklund

Laura Eklund toimii Fria-klinikan yrittäjänä ja terapeuttina. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus Minnesota-mallisesta päihde- ja läheistyöstä. Laura on aikanaan luonut läheisille suunnatun hoito-ohjelman ja hänellä on ollut keskeinen rooli kehitystyössä, jota Fria-klinikalla on tehty Minnesota-mallisen päihdehoidon parissa.

045 110 5778
laura.eklund@friaklinikka.fi

Kiinnostukseni ihmisten hyvinvointiin syttyi jo aikanaan lukion psykologian tunneilla. Tiesin silloin, että tätä tulen opiskelemaan vielä lisää. Ensimmäinen rakkauteni, musiikki, kuitenkin kiilasi väliin. Tein lukioaikana ensimmäisen levytyssopimukseni ja valkolakkia päähän sovittaessani työstin jo ensimmäistä pitkäsoittoalbumiani ja keikkailin aktiivisesti. Levy-yhtiöni antoi minulle taiteilijanimeksi Marilii, saatat ehkä olla kuullut kappaleen ”Sinun”tai ”Nautin elämästä”. Musiikki on edelleen merkittävässä, vaikkakin ajallisesti pienemmässä roolissa elämässäni. Ihan harvinaista ei ole sekään, että terapiapäivän päätteeksi tartun kitaraan ja hoidossa olevien kanssa nautitaan elämästä takkatulen ääressä.

Tutustuin Minnesota-malliseen päihdehoitoon vuonna 2009, kun osallistuin läheiseni päihdehoitoon kuuluvaan läheisviikonloppuun. Työskentelyn alalla aloitin pari vuotta myöhemmin aluksi läheisten kanssa läheisviikonlopuissa työskennellen ja 2012 alkaen läheishoidon parissa. Nykyään teen terapiatyötä yhtälailla päihdekuntoutujien kuin läheistenkin kanssa.

Minulla on toimintaterapeutin tutkinto Metropolia AMK:sta. Sen lisäksi minulla on sosiaali-ja terveysalan perustutkinto, päihdetyön ammattitutkinto ja ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin tutkinto. Olen myös opiskellut psykologiaa ja kiinnostuksen kohteenani on ollut erityisesti neuropsykologia. Viimeisimpänä olen päivittänyt ammatillista osaamistani DiaSek® -menetelmällä. Vahvuutenani pidän luovuutta ja heittäytymiskykyä. Pidän itseni haastamisesta ja olen aina avoin oppimaan lisää, kehittämään osaamistani ja katsomaan tuttujakin asioita uudesta näkökulmasta. Työni ja koulutukseni kautta tiedän riippuvuuden ilmiöistä ja ihmisyydestä yhtä sun toista, yhtä tärkeänä työkaluna pidän myös omaa kokemustani. Tiedän miltä tuntuu, kun rakkaan ihmisen riippuvuuden takia kokee jäävänsä päihteelle kakkoseksi.

Ihmiset Frian takana

Päihderiippuvuuteen kuuluu usein häpeää ja syyllisyyttä, mutta kohtaamme hoidossa olevat ihmiset arvokkaina ja tärkeinä. Hoito on myös tuloksekas ja sen tavoitteena on raitistuminen ja toipuminen päihderiippuvuudesta.