Rami Junnila

Rami Junnilalla on Suomen pitkäaikaisin kokemus Minnesota-mallisen päihdeterapeutin työstä. Hän on ollut kouluttamassa lukuisia henkilöitä alalle.

0103190470
info@friaklinikka.fi

Olen työskennellyt Minnesota-mallisen päihdehoidon parissa 2000-luvun alusta alkaen. Aloitin alan työt jonkin aikaa oman raitistumiseni jälkeen ja olen nähnyt vuosikymmenien aikana Minnesota-mallisen hoidon muutosta ja kehitystä. Annan työssäni mielelläni kokemukseni käyttöösi.

Olen kasvanut Ruotsissa, minkä vuoksi olen kaksikielinen. Kykenen palvelemaan myös ruotsia äidinkielenään käyttäviä heidän omalla kielellään. Kielitaidosta oli myös se hyöty, että sain päihdetyön urani alkupuolella perehtyä Ruotsissa Minnesota-mallisessa hoidossa käytettyyn materiaaliin, jota ei vielä silloin Suomessa ollut olemassa. Pitkän ammatillisen kokemuksen lisäksi oman elämäni kosketuspinta alkoholismiin luo näkökulmia työlleni. Olen kohdannut alkoholismin läheisenä ja lisäksi olen saanut toipua omasta päihde- ja peliriippuvuudesta. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja lisäksi minulla on päihdetyön ammattitutkinto.

Tärkeimpänä asiana työssäni on mennä samalle viivalle hoitoon tulevan ihmisen kanssa. Muistan itsekin, millaisen epätoivon kanssa tulin itse päihdehoitoon ja siksi suhtaudun hoitoon tuleviin ihmisiin arvokkuudella. Olen tietoinen siitä, että olen etuoikeutettu, koska saan kokea työssäni merkityksellisyyttä, joka tulee muutoksesta, joita hoidossa olevat henkilöt tekevät riippuvuutensa kanssa.

Ihmiset Frian takana

Päihderiippuvuuteen kuuluu usein häpeää ja syyllisyyttä, mutta kohtaamme hoidossa olevat ihmiset arvokkaina ja tärkeinä. Hoito on myös tuloksekas ja sen tavoitteena on raitistuminen ja toipuminen päihderiippuvuudesta.