Katri Lähde

Katri Lähde toimii Fria-klinikalla sairaanhoitajana ja ottaa vastuun päihdehoitoomme tulevien henkilöiden terveydenhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Katrilla on pitkä kokemus vaativissa rooleissa sairaanhoitajana.

050 367 8122
katri.lahde@friaklinikka.fi

Sairaanhoitajan ammatti ei ollut unelmani, mutta pian opiskelun alkamisen jälkeen ymmärsin tehneeni oikean valinnan. Halu auttaa ja ymmärtää ihmistä kokonaisuutena on ollut ja on edelleen tärkein motivaatio työssäni. Ura hoitajana on vienyt esihenkilön ja asiantuntijasairaanhoitajan asemaan ulkomaille sekä vanhustyön pariin, suuren osan urastani olen toiminut yliopistosairaalan eri kirurgian osastoilla, erityisesti neurokirurgian vuodeosastolla. Joitakin vuosia sitten minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä mukaan Minnesota-mallisen päihdekuntoutuksen maailmaan.

Olen päihderiippuvaisen läheinen ja läheisriippuvainen. Läheiseni ollessa aikanaan Minnesota-mallisessa hoidossa sain itselleni ymmärryksen siitä, että minäkin tarvitsin apua. Päihderiippuvuus on koko perheen sairaus ja läheisille tarkoitetun hoitokokonaisuuden kautta vuonna 2014 alkoi oma toipumismatkani.

Ilokseni olen saanut olla Fria-klinikan toiminnassa mukana sen perustamisesta asti ja saanut luoda omaa rooliani sairaanhoitajana osana moniammatillista ryhmää. Olen kuntoutujiamme varten, tukemassa niin somaattisissa kuin henkisissäkin haasteissa ja tuon myös esille näkökulmaani päihderiippuvaisen läheisenä.

Työtäni ohjaa voimakkaasti halu kehittyä ammattilaisena, oppia ja opiskella uutta koko ajan. Viimeisimpänä olen suorittanut päihde- ja mielenterveystyön erikoisammattitutkinnon. On suuri kunnia saada tehdä työtään arvokkaiden ihmisten kanssa, löytää heidän kanssaan toivo, rauha ja elämä.

Ihmiset Frian takana

Päihderiippuvuuteen kuuluu usein häpeää ja syyllisyyttä, mutta kohtaamme hoidossa olevat ihmiset arvokkaina ja tärkeinä. Hoito on myös tuloksekas ja sen tavoitteena on raitistuminen ja toipuminen päihderiippuvuudesta.